Het begon allemaal in 1988. Paul van Latum was toen tennistrainer in Laren bij LLTC. Hij was getrouwd met Hannie Sprokkelenburg en woonachtig in Laren.

De gemeente Laren heeft zwembadgrond beschikbaar voor een ondernemer om er een Tennis/Sporthal neer te zetten. Door goede contacten met o.a. de toenmalige wethouder Dick Roest en bouwkundig en financiële adviseurs die les hadden bij Paul is het project “Tennishal Sprokkelenburg” gestart. Ondanks een moeilijke opstart, doordat aannemer en architect niet wilden beginnen is er in juni 1989 begonnen met de bouw van de hal. Op zondag 1 januari 1990 ging Tennishal Sprokkelenburg open.

Het kunstgravel was al gekozen voordat de hal vorm had gekregen. Het heeft bij de LLTC voor de oefenmuur gelegen zodat men er op kon proefspelen. De bezetting in oktober 1989 was al 75%… de hal was nog niet voor de helft af.

historie300x300_6

Geraamte van de Tennishal

historie300x300_4

Kunstgravel Indoor Tennisbanen

historie300x300_5

Kunstgravel Indoor Tennisbanen

historie300x301

Instrooien van de rubberen korrels

historie300x300_3

De ronde bar

historie300x300_2

“Feestruimte”

In februari 1990 ging het horecagedeelte open. Dit was in eigen beheer. In 1998 werd Paul alleen eigenaar van de tennishal en is de bar verpacht geweest aan de Fam. Maassakker.

De baanbezetting was toen boven de 95% gestegen waardoor er in 2004 twee indoorbanen werden bijgebouwd. Ook deze waren snel vol.

In 2010 is de gehele horeca-afdeling alsmede de kleedkamers en de zaal gerenoveerd waardoor er in beide delen van het horecagedeelte een bar kwam en het geheel een mooie moderne uitstraling kreeg.

In 2015 is de eerste hal gerenoveerd. De verlichting werd vervangen door zeer mooie LED-lijn verlichting die regelbaar is.

Oude heaters zijn vervangen door hoogwaardige stralingsbuizen die geen geluid veroorzaken en geen lucht verplaatsing hebben.

Ook de bar kreeg weer een “update” en ziet er gezellig en strak uit.

Tennis-Sprokkelenburg-40

Ledverlichting en heaters

Tennis-Sprokkelenburg-41

Optimaal indoor tennissen

Tennis-Sprokkelenburg-42

Vernieuwde horeca gedeelte

Tennis-Sprokkelenburg-25

De officiële heropening aangekondigd door eigenaar Paul van Latum

Tennis-Sprokkelenburg-1

door kleindochter Nina samen met dochter Daniëlle van Latum

Tennis-Sprokkelenburg-29

Een zeer geslaagde feestelijk heropening. 

Kortom…. Tennishal Sprokkelenburg is klaar voor de volgende 25 jaar!